Yamaha Stötdämpare Renovering & Service

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter dina specifika önskemål.

Vi utför allt från renovering och service till kompletta omshimsning / fjäder paket på din Yamaha Snöskoter. Vår fokus är stötdämpare på Yamaha men vi servar även övriga märken på förfrågan. Du hittar prisuppgifter på dom vanligaste stötdämparna längre ner på sidan.

Nuvarande Estimerad Tid till Retur: 1 vecka

Gäller för servicejobb när reservdelar finns i lager.

När du skickar in dina stötdämpare för service – ladda ner formulär nedan, fyll i och bifoga med stötdämparna eller skicka via e-post. Under våra försäljningsvillkor hittar du mer information när du skickar in delar till oss.

renovering

När dina stötdämpare inte hänger med som tidigare. Vi renoverar stötdämparna så att dom blir som nya! Spara din rygg och åk med full kontroll och komfort.

REPARATION

Läcker dina stötdämpare olja eller har du haft otur och fått en skada. Vi kan byta delar som kolvstänger, packboxar och infästningar.

omshimsning

Förändra karaktären på stötdämparna. Du kanske tycker att boggin slår igenom alldeles för ofta eller att komforten är dålig. Då kan vi kalibrera om efter dina önskemål.

Varför ska jag serva mina stötdämpare?

Stötdämparna på din skoter lever ett tufft liv. Med tiden bryts oljan ner och försämras av kondensvatten, avlagringar och liknande. Vilket försämrar prestandan och gör att stötdämparna mattas av och inte hänger med som tidigare. Resultatet blir bl.a. sämre komfort och en boggi som bottnar lättare i guppen.

Rekommenderade Intervaller

Hur ofta och när ska jag renovera stötdämparna är en vanlig fråga vi får. Här kan du se vad vi rekommenderar efter din körstil och hur långt du kört.

KörstilTidMilantal
SnoX Racervar 3-4 racena
Aggressiv Ledåkarevarje säsongvar 150 mil
Moderat Ledåkarevar 2-3 år300-500 mil
Söndag Åkarevar tredje år +500 mil +

Varför ska jag lämna in mina stötdämpare till er?

Låt mig berätta några anledningar..

Mer än 20års erfarenhet av stötdämpare och Yamaha snöskotrar i synnerhet.

Vi har dom rätta specifikationerna och chansar aldrig.

100% ej nöjd garanti, är du inte nöjd shimsar vi om direkt kostnadsfritt.

Omshimsningspaket med specifikationer från Pioneer Performance. Vilka nog besitter störst erfarenhet i branschen vad gäller modifieringar av Yamaha stötdämpare. Har använt multi-stegs och progressiva shimsstacker i många år till flertalet Yamaha modeller.

Kayaba/SOQI/Fox Float Renovering och Omshimsning

sidewinder stötdämpare

Varför byta ut dina stötdämpare när vi kan göra dom som nya för en bråkdel av kostnaden!

Vi har alla nödvändiga verktyg och specifikationer för att utföra allt från byte av olja, renovering och förändra kompression och returdämpning. Om dina stötdämpare känns betydligt mjukare och inte alls hänger med som tidigare är det nog dags för en renovering.

I en standard renoveringen ingår en komplett demontering, rengöring och inspektion. Ny olja och nitrogen till rätt tryck. Kostnad för reservdelar ingår ej (undantaget KYB 36mm där ingår nitrogenkolvs o-ring). Dina dämpare blir som nya.

Övrig service som erbjuds är byte av krokiga, skadade och rostade kolvstänger, utbyte av tätningshus och alla o-ringar (för stötdämpare i behov av helrenovering, som läker eller bara har gått långt).

Priser på Service

KYR-BLDKayaba 36mm/SOQI – Renovering650:-
SOQ-BLDKayaba 36mm/SOQI med reservoar – Renovering700:-
KY-VALVKayaba 36mm/SOQI – Omshimsning (inkl renovering)* +100kr med SOQI reservoar700:-
MNS-BLDKayaba 46mm Mono-Shock – Renovering795:-
FXF-BLDFox Float 2/3 – Renovering (inkl service kitt)1445:-
FXF-BLDXFox Float med reservoar – Renovering1545:-
FXF-VALVFox Float – Omshimsning (inkl renovering & service kitt)1545:-
FX-MEGA-BLDFox Mega Float Renovering (service kitt med dom vanligaste slitdelarna byts)1545:-
FOX-BLDFox (coil over ej float) – Renovering (+100kr m reservoar) (kan variera beroende på modell)fr 650:-
FOX-VALVFox (coil over ej float) – Omshimsning (inkl renovering) (+100kr m reservoar)700:-

Alla priser är per styck. Är dina stötdämpare i sämre skick än förväntat och något extra tillkommer, kontaktar vi dig med prisuppgift.

Om du efter omshimsning fortfarande inte är 100% nöjd, så modifierar vi dina dämpare igen kostnadsfritt (gäller arbete, ej för extra shims etc som tillkommer och om de påpekas direkt då dämparna mottagits). Allt för att du som kund ska vara helt nöjd!

Yamaha Omshimsning Stötdämpare & Fjäder Kitt

När du vill förbättra och förändra kalibreringen på dina stötdämpare. Här kan du läsa mer om olika omshimsning & fjäder paket vi erbjuder till Yamaha snöskotrar. Dom är framtagna från tester och kundreferenser för att förbättra kalibreringen från fabriken.