Brännbergsvägen 29B, 92136, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Yamaha Stötdämpare Renovering & Service

När du vill förbättra eller fräscha upp din stötdämpare så har vi lösningen. Vi utför service/renovering, erbjuder kompletta omshimsningspaket och fjäderbyten till din Yamaha snöskoter.

Service Stötdämpare Snöskoter

Vi utför allt från renovering, service till kompletta omshimsningspaket och fjäderbyten på din Yamaha Snöskoter.

RENOVERING

När dina stötdämpare inte hänger med som tidigare. Vi renoverar stötdämparna så att dom blir som nya! Spara din rygg och åk med full kontroll och komfort.

REPARATION

Om du har haft otur och stötdämparna är skadade kan vi byta delar som kolvstänger, packboxar och infästningar.

OMSHIMSNING

Förändra karaktären på stötdämparna. Du kanske tycker att boggin slår igenom alldeles för ofta eller att komforten är dålig. Då kan vi kalibrera om efter dina önskemål.

Varför ska jag serva mina stötdämpare?

Stötdämparna på din skoter lever ett tufft liv. Med tiden bryts oljan ner och försämras av vatten, avlagringar och liknande. Då försämras prestandan och dom fungerar inte lika bra som tidigare.

Service Intervaller

Körstil Tid Milantal
SnoX Racer var 3-4 race na
Aggressive Trail Rider varje säsong var 150 mil
Moderate Trail Rider var 2-3 år 300-500 mil
Sunday Driver var tredje år + 500 mil +

Ladda ner vårt formulär. Fyll i och bifoga.

Varför ska jag lämna in mina stötdämpare till er?

Låt oss berätta några anledningar..

  • Mer än 20års erfarenhet av stötdämpare och Yamaha snöskotrar i synnerhet.
  • Vi har dom rätta specifikationerna och chansar aldrig.
  • 100% ej nöjd garanti, är du inte nöjd shimsar vi om direkt kostnadsfritt.
  • Omshimsningspaket med specifikationer från Pioneer Performance. Vilka nog besitter störst erfarenhet i branschen vad gäller modifieringar av Yamaha stötdämpare. Har använt multi-stegs och progressiva shimsstacker i många år till flertalet Yamaha modeller.

Kayaba/SOQI/Fox Float Renovering och Omshimsning

yamaha stötdämpare renovering

Varför byta ut dina stötdämpare när vi kan göra dom som nya för en bråkdel av kostnaden!

Vi har alla nödvändiga verktyg och specifikationer för att utföra allt från byte av olja, renovering och ändra kompression och returdämpning. Om dina dämpare känns betydligt mjukare och inte alls hänger med som tidigare är det nog dags för en renovering.

I en standard renoveringen ingår en komplett demontering, rengöring och inspektion. Samt ny olja och nitrogen till rätt tryck. Kostnad för reservdelar ingår ej (undantaget KYB 36mm, där ingår nitrogenkolvs o-ring). Dina dämpare blir som nya.

Övrig service som erbjuds är byte av krokiga, skadade och rostade kolvstänger, utbyte av tätningshus och alla o-ringar (för stötdämpare i behov av helrenovering, som läker eller bara har gått långt).

Priser på Dom Vanligaste Stötdämparmodellerna

KYR-BLD Kayaba 36mm/SOQI – Renovering 600:-
SOQ-BLD Kayaba 36mm/SOQI med reservoar – Renovering 650:-
KY-VALV Kayaba 36mm/SOQI – Omshimsning (inkl renovering)* +100kr med SOQI reservoar 700:-
MNS-BLD Kayaba 46mm Mono-Shock – Renovering 795:-
FXF-BLD Fox Float 2/3 – Renovering (service kitt med dom vanligaste slitdelarna byts) 1175:-
FXF-BLDX Fox Float med reservoar – Renovering 1250:-
FXF-VALV Fox Float – Omshimsning (renovering ingår) 750:-
FX-MEGA-BLD Fox Mega Float Renovering (service kitt med dom vanligaste slitdelarna byts) 1545:-
FOX-BLD Fox (coil over ej float) – Renovering (+100kr m reservoar) (kan variera beroende på modell) fr 650:-
FOX-VALV Fox (coil over ej float) – Omshimsning (inkl renovering) (+100kr m reservoar) 700:-

Är dina stötdämpare i dåligt skick och något extra tillkommer. Kontaktar vi dig med prisuppgift.

Om du efter omschimsning fortfarande inte är 100% nöjd, så modifierar vi dina dämpare igen kostnadsfritt (gäller arbete, ej för extra schims etc som tillkommer och om de påpekas direkt då dämparna mottagits). Allt för att du som kund ska vara helt nöjd!

Sidewinder Boggie XTX/BTX Omshimsning Kit

Om du äger en Sidewinder och upplever att stötdämparna inte hänger med vid hårdare körning har vi lösningen. Svagheten många upplever är att stötdämparna är för mjuk och att de är svårt att hitta en bra inställning på QS3. Speciellt i g-gupp – när du kör i hög hastighet genom större gupp och stötdämparen trycks ihop med hög kraft i lägre kolvhastighet.

Vi har modifierat shimsningen och testat på Sidewinder BTX och XTX med QS3 coil over stötdämpare åt några kunder under vintern 2018/2019 med goda resultat. Stötdämparna fram kan även shimsas hårdare om du tycker dom är för mjuk. Renovering med ny olja etc ingår i priset.

SWSUPK Sidewinder XTX/BTX Boggie Omshimsnings Kit 1695:-
SWSUPK2 Sidewinder XTX/BTX Boggie & Framvagn Omshimsnings Kit 3390:-

Mono-Shock Reservoar Kit

stötdämpare yamaha snöskoter renovering

För dig som önskar mycket större justeringsområde på din Mono-Shock boggie! RA:ns original funktion, låter dig snabba upp eller bromsa returen vilket också har en väldigt liten effekt på kompressionen. Problemet är om du vill öka kompressionen, och samtidigt ej påverka returen för att behålla en bra komfort I denna modifiering, installerar vi en kompressions justerbar reservoar som gör att du kan öka eller minska kompressionen separat från RA justeringen. Detta ger dig mycket större justeringsområde! Du kan nu justera kompressionen för att klara guppen, och sedan justera returen för önskad komfort och fjädringens “feedback”. Reservoaren ökar även volymen och ger bättre kylningen, för bättre och konstantare prestanda från din stötdämpare. Installationen inkluderar också en omshimsning för bättre komfort och justerbarhet, samt renovering och inspektion. Stötdämparen måste skickas in för modifiering, fungerar enbart på Monoshock RA fjädringen.

P-K103-46R Mono-Shock Reservoir Kit 2995:-

APEX SE MEGA-FLOAT OMSHIMSNINGS KIT

yamaha fox megafloat

Megafloat stötdämparen fungerar väldigt bra i att förhindra genomslag. De enda negativa vi hittat, är att den verkar vara något för hård och stötig i dom flesta situationer. Vi modifierar shimsningen på megafloaten så att den erbjuder bättre komfort genom hela slaglängden och låter luften motverka genomslag när man träffar dom stora guppen.

MFUPK Apex SE Mega Float Omschimsnings Kit 975:-

MONO-SHOCK BOGGIE OMSHIMSNINGS KIT

Mono Shock RA boggien fungerar bra i dom flesta situationer, en svaghet dock som vi hittat är för dom aggressiva förarna. När man kör maskinen hårt slår den igenom för lätt speciellt i g-gupp. Med specifikationer från Pioneer Performance så justerar vi kompression och returdämpning, genom detta förbättras möjligheten att köra aggressivt med full kontroll. Dessutom, när man inte behöver justera RA:n till hårdaste läget har man fortfarande bra retur, som ser till att komforten behålls. I priset ingår även renovering som byte av olja, inspektion m.m. enl ovan.

MNSUPK KYB 46mm Mono-Shock Omschimsnings Kit  1095:-

2006-2007 VECTOR SP OMSHIMSNINGS KIT

yamaha vector sp stötdämpare

Vector SP/Nytro var designad att klara hård körning och dom största guppen, men tyvärr är de endast i små gupp den fungerar bra. Vi har en utmärkt kombination till boggien som inkluderar byte av invändiga kolvar, helt ny shimsning tillsammans med en ny centrum fjäder. Detta paket gör att din Vector SP fungerar mycket bättre i guppen och vid hård körning. Fortfarande med bra komfort i små gupp, sväljer den dom största ojämnheterna med mycket mindre bottningar och med kraftigt reducerad “kick-back”.

Pioneer Performance egna test Nytro med denna kombination i boggin tillsammans med performance clutch kit och en kraftigare krängningshämmare är en verklig upplevelse att köra. Enorm skillnad mot en original skoter! (stötdämparen på bilden är även utrustad med en Quick Spring Adjuster vilket ej ingår i priset).

VSPSUPK 2006-2007 Vector SP Boggie Omschimsnings Kit   2795:-

(Vi har ett liknande kitt enl ovan till Apex RTX/RX-1 SP 2007-08, kontakta oss för info)

2009 (& nyare) FX NYTRO XTX/APEX XTX OMSHIMSNINGS KIT

nytro xtx omshimsning boggi

En del förare upplever XTXn generellt för hård och stötig i små och “stutter” gupp. Medans andra tycker även att den bottnar för lätt vid hård körning. Vi har provat en mängd olika kombinationer av shimsningar på Nytro XTX (med specifikationer från Pioneer Performance som grund) och kan erbjuda en förbättrad uppsättning av stötdämparna till alla förare.

För en mjukare och komfortablare känsla runt om i små gupp, eller en hårdare shimsning som tar dom tuffaste g-guppen men fortfarande erbjuder acceptabel komfort. Alla 4st stötdämparna skickas in för omshimsning, renovering som byte av olja, inspektion etc ingår. Viktigt, ange din förarvikt och körstil samt önskemål genom att fylla i vårt stötdämparformulär och bifoga.

FXTXUPK 2009-2012 FX Nytro XTX Boggie Omshimsnings Kit 1795:-
FXTXUPK2 2009-2012 FX Nytro XTX Boggie/Front Omshimsnings Kit 2995:-

2008 (& NYARE) FX NYTRO/FX NYTRO RTX OMSHIMSNINGS KIT

Dom nya Nytro modellerna fungerar bra i större gupp, men de största klagomålet är för hård lågfarts dämpning (för hård och stötig i mindre och “stutter” gupp). Med specifikationer från Pioneer Performance använder vi en kombination av både en progressiv och en stegad shimsning. Denna kombination behåller maskinens kapacitet i större gupp, men ger samtidigt en mycket komfortablare känsla i små gupp (den flyter över guppen på ett helt annat sätt!). Fox Float dämparna i framvagnen på RTX:n kan också modifieras för bättre komfort och känsla. I priset ingår även renovering som byte av olja, inspektion m.m. enl ovan.

FXNSUPK 2008-> FX Nytro Boggie Omshimsnings Kit 1795:-
FXRSUPK 2008-> FX Nytro RTX Boggie Omscimsnings Kit 1795:-
FXRSUPK2 2008-> FX Nytro RTX Boggie/Front (Fox Float) Omshimsnings Kit 2995:-

PHAZER FX BOGGIE STÖTDÄMPAR UPPGRADERINGS KIT

phazer fx stötdämpare omschimsning

Grym skillnad mot original! Är mkt nöjd hur resultatet blev, visst nog har jag fått dom att slå
igenom. Men det går ju inte att jämföra med original. -Anton Stenberg

Phazer FX är tänkt som en aggressiv ledmaskin för hård körning, dessvärre uppför den sig inte så väl när den pressas hårt i guppen. Huvudsakliga problemet består av att centrum dämparen bottnar för lätt och ofta, vilket resulterar i en dålig känsla. Standardkalibreringen ger även för mycket ´kick-back´ i vissa gupp, dvs att den sprätter upp och tappar kontakt med snön.

Med specifikationer från Pioneer Performance, modifierar vi båda dina boggi dämpare. Först och främst installeras nya kolvar, och därefter modifieras shims stacken i båda dämparna (både kompression och retur justeras). Resultatet blir en mycket trevligare boggi med styvare känsla som sväljer guppen mycket bättre. Samtidigt som den hanterar mindre gupp utan problem, bra komfort vid lugnare körning då man sitter ner. Slutligen reduceras ´kick-back´ tendenserna, man har en helt annan kontroll på skotern.

Båda boggi dämparna skickas in för modifiering. Ange även förarvikt och körstil, då vi har olika steg på hårdheten.

PZSUPK Phazer FX Boggie Uppgraderings Kit 1895:-

SX VIPER CUSTOM OMSHIMSNINGS & FJÄDER KIT

Är du inte nöjd med hur din SX Viper känns i fjädringen? Mycket genomgående tester av olika kalibreringar av Viper KYB dämparna har gjorts. Från resultaten har en mängd olika omschimsnings och fjäderpaket utvecklats för olika förarvikter och körstilar. Skicka in dina stötdämpare till oss så shimsar vi om och installerar speciella custom fjädrar, för mycket bättre komfort och kapacitet i guppen. Enbart boggie kittet inkluderar 2st stötdämparrenovering/omschimsning och 1st ny fjäder till centrumdämparen. Komplett kitt innehåller 4st stötdämpar renovering/omschimsning och 3st nya fjädrar till framvagn och centrumdämparen.

SXRSHCV SX Viper Custom Shock Valving/Spring Kit 4495:-
SX-V-CVP SX Viper Rear (boggie) Custom Shock Valving/Spring Kit 2150:-

Kittet går även att få utan fjädrar om så önskas. Vi har även ett liknande kitt enl ovan till SX-R 6/700, kontakta oss för info

SRX-SX LONG TRAVEL REAR SUSPENSION KIT

yamaha srx longtravel

Förbättra fjädringen på din SRX eller SX med väldigt liten skillnad i väghållning. Vi tar dina boggiedämpare, installerar nya kolvstänger, schimsar om dom och byter även fjädern på främre dämparen. När allt är klart, har du samma fjädringsväg som på en SX-R och SX Viper. Den stora skillnaden är att detta kitt är designat med mera ´set-in´ i boggien, som gör att din SRX/SX blir nästan inte högre än original när du sitter på skotern! Den ökade fjädringsvägen gör att du ej behöver åka med lika hård preload på fjädrarna, samtidigt som den ökade slaglängden ger stötdämparna mera tid att reagera. Kombinationen gör att du får bättre komfort vid låg hastighet, förbättrar förmågan att åka igenom guppen i högre hastighet och gör att du får mera viktförskjutning. Skicka oss dina stötdämpare så installerar vi nya O.E.M. delar, och skickar tillbaka med allt nödvändigt och instruktioner. Kittet kan användas med standard framvagn. Ange modell, årsmodell samt förarvikt och körstil när du skickar in dina stötdämpare. Eftermarknads kontrollstag är ej nödvändigt vid installation av detta kitt.

P-K101 Long Travel Rear Suspension Kit (´98-´99 SRX, SX) 4195:-
P-K101-B Long Travel Rear Suspension Kit (´00-´02 SRX) 3995:-

Yamaha Fjädrar Boggie & Framvagn

yamaha boggiefjäder

Vi erbjuder en mängd olika fjädrar till Pro-Action Plus boggien och alla andra modeller. Längden på fjädrarna varierar, så du måste beställa rätt fjäder till din model för att allt skall passa korrekt.

För priser och utbud på boggiefjädrar kontakta oss.