c/o Kristofer Nilsson, Knaftvägen 82 C, 92134, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Yamaha Sidewinder & Thundercat Performance Tips

Tips Yamaha Sidewinder Performance

Optimera & Trimma för Bättre Prestanda
Äger du en Yamaha Sidewinder eller Arctic Cat Thundercat och vill att din skoter ska prestera så bra som möjligt. På den här samlingssidan hittar du vägledning från att optimera en standardskoter till att öka effekten.

Rekommendationer när de gäller effektökning är desamma eftersom bägge använder Yamaha 998cc motorn. Variatorerna är dock annorlunda, Yamaha kör sina egna medan Arctic Cat använder TEAM.

trim yamaha sidewinder thundercat

Variatorbestyckning

Variatorbestyckning är de viktigaste oavsett vilken skoter du jobbar med. Säkerställ därför att du har en effektiv setup genom att installera vårt [Sidewinder Variatorkitt]. Funderar du på att byta helix i sekundärvariatorn hittar du vägledning här [Rätt Helix till Sidewinder].

Mer om variatoroptimering [Tips Variatorjustering Snöskoter].

Guide vid Trimning

Vid trimning finns de olika steg beroende på effektökning krävs en del tillbehör. [Guide Sidewinder Optimering] hjälper dig att välja rätt bland dom modifieringar vi erbjuder från Turbo Dynamics och Thunder Products Clutching. Från ECU mappning till variatorkitt.

Sidoförskjutning och Offset

Om variatorernas sidoförskjutning är felaktig kan de orsaka problem med variatorremmen. För instruktion hur du mäter och spec läs [Kontrollera Sidewinder Offset].

Stötdämpare Sidewinder

Många ägare av upplever att stötdämparna i främst boggi inte hänger med i hårdare körning. Då kan jag rekommendera att läsa mer om våra Omshimsnings paket till Sidewinder XTX & BTX.

Övriga Tech Tips för Performance

Slutligen kan du läsa om bra-att-veta och övriga tips för performance i [Sidewinder Tech Tips för Prestanda]. En sida vi uppdaterar regelbundet.