eftermarknadsdelar sedan 1996

Yamaha Sidewinder & Thundercat Performance Tips

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter kundens specifika önskemål. Låt oss göra din tid på skotern ännu bättre.

Tips Yamaha Sidewinder Performance

Optimera & Trimma för Bättre Prestanda

Äger du en Yamaha Sidewinder eller Arctic Cat Thundercat och vill att din skoter ska prestera så bra som möjligt. På den här samlingssidan hittar du vägledning från att optimera en standardskoter till att öka effekten.

Rekommendationer när de gäller effektökning är desamma eftersom bägge använder Yamaha 998cc motorn. Variatorerna är dock annorlunda, Yamaha kör sina egna medan Arctic Cat använder TEAM.

yamaha sidewinder arctic cat thundercat trim

Variatorbestyckning

Variatorbestyckning är de viktigaste oavsett vilken skoter du jobbar med. Säkerställ därför att du har en effektiv setup genom att installera vårt [Sidewinder Variatorkitt]. Funderar du på att byta helix i sekundärvariatorn hittar du vägledning här [Rätt Helix till Sidewinder].

Mer om variatoroptimering [Tips Variatorjustering Snöskoter].

Guide vid Trimning

Vid trimning finns de olika steg beroende på effektökning krävs en del tillbehör. [Guide Sidewinder Optimering] hjälper dig att välja rätt bland dom modifieringar vi erbjuder från Turbo Dynamics och Thunder Products Clutching. Från ECU mappning till variatorkitt.

Sidoförskjutning och Offset

Om variatorernas sidoförskjutning är felaktig kan de orsaka problem med variatorremmen. För instruktion hur du mäter och spec läs [Kontrollera Sidewinder Offset].

Stötdämpare Sidewinder

Många ägare av upplever att stötdämparna i främst boggi inte hänger med i hårdare körning. Då kan jag rekommendera att läsa mer om våra Omshimsnings paket till Sidewinder XTX & BTX.

Bränsle vid Modifiering

Funderar du på vilket bränsle som gäller och hur du minskar risken för spikning vid modifiering? Läs [Vilket Bränsle Oktan i din Modifierade Sidewinder] för information och tips.

Övriga Tech Tips för Performance

Slutligen kan du läsa om bra-att-veta och övriga tips för performance i [Sidewinder Tech Tips för Prestanda]. En sida vi uppdaterar regelbundet.