eftermarknadsdelar sedan 1996

Tips Justera Variator Snöskoter

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter kundens specifika önskemål. Låt oss göra din tid på skotern ännu bättre.

Justera dina Variatorer Rätt

Du vill få bättre prestanda från din skoter och söker efter var du ska börja. På den här sidan har jag samlat nyttiga länkar till vår tekniska blogg du kan läsa och förbättra dina kunskaper. Men först, vad är variatorjustering?

Variatorjustering är konsten att få din snöskoter att varva rätt RPM där motorn producerar MAX effekt vid full gas. Varvräknaren ska visa korrekt RPM oavsett hastighet.

justera variator snöskoter

Justera Variator Snöskoter för Prestanda

Variatorerna är en av dom viktigaste delarna på din skoter när du är ute efter bättre prestanda. De spelar ingen roll om du vill förbättra en standardskoter eller kalibrera om efter montering av tillbehör som ökat effekten. En ökning av effekt kräver nästan alltid ny kalibrering.

Nybörjare på Variatorjustering

Om du inte har skruvat i variatorer tidigare, kan jag rekommendera att läsa artikeln [Få Din Skoter att Gå Bättre]. Där går jag igenom varför variatorerna är avgörande och något du aldrig kan bortse ifrån vid ökad motoreffekt.

Primärvariator eller Sekundärvariatorn

Vill du öka eller minska shiftvarvtalet eller inslagsvarv jobba med primärvariatorn. Vill du förbättra backshift eller effektivitet, jobba med sekundärvariatorn.

När du börjar och vill förändra hur variatorn växlar, är de viktigt att veta vilken variatorn du ska justera och hur de påverkar. Här kan du läsa två bloggningarna som beskriver funktion av primärvariator och sekundärvariator.

Nya Variatorvikter

Att montera nya variatorvikter är ofta en del i att få skotern att gå bättre. Tänk därför på att vikternas profil spelar lika stor roll som hur mycket dom väger. Fördjupa dig mer i den här artikeln som handlar variatorvikter och olika profiler.

Förändra Växlingskurvan

Att uppnå en optimal växlingskurva är en viktig del när du optimerar. En perfekt växlingskurva kallas straight shift och avgörs i huvudsak av vikternas profil och primärfjädern. Via länk kan du läsa om olika scenarion och vad du justerar i första hand.

Helix & Sekundärfjäder

När du försöker förbättra backshift och respons är de viktigt att du vet sambandet mellan helix och sekundärfjäder.

Guide – Justera Variator Snöskoter

Jag har även skrivit en guide du kan ladda ner i pdf och spara. Perfekt att finna om du kör fast eller funderar hur du ska lösa ett specifikt problem med variatorerna.

Ladda ner våran Gratis Variatorjusteringsguide här.