c/o Kristofer Nilsson, Knaftvägen 82 C, 92134, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Tips Variatorjustering Snöskoter

Tips Variatorjustering Snöskoter

Justera dina Variatorer Rätt
Du vill få bättre prestanda från din snöskoter och söker efter var du ska börja. Men vad är variatorjustering?

Variatorjustering är konsten att få din Snöskoter att varva rätt RPM där den producerar MAX effekt vid fullgas. Varvräknaren ska visa korrekt RPM oavsett hastighet.

Ladda ner våran Gratis Variatorjusteringsguide här.

variatorjustering snöskoter

Variatorjustering Snöskoter för Optimal Prestanda

Variatorerna är en av dom viktigaste delarna på din snöskoter när du är ute efter bästa prestanda. De spelar ingen roll om du vill förbättra en standardskoter eller kalibrera om efter att du ökat effekten.

Ny på området?

Om du inte har skruvat mycket i variatorer tidigare, kan jag rekommendera att läsa artikeln [Få Din Skoter att Gå Bättre]. Där går jag igenom varför variatorerna är avgörande och något du aldrig kan bortse ifrån vid ökad motoreffekt.

Primärvariator eller Sekundärvariatorn

Vill du öka eller minska shiftvarvtalet eller inslagsvarv jobba med primärvariatorn. Vill du förbättra backshift eller effektivitet, jobba med sekundärvariatorn.

När du börjar och vill förändra hur variatorn växlar, är de viktigt att veta vilken variatorn du ska justera och hur de påverkar. Läs dom här två bloggningarna som beskriver funktion av primärvariator och sekundärvariator.

Nya Variatorvikter

Att montera nya variatorvikter är ofta en del i att få skotern att gå bättre. Tänk därför på att vikternas profil spelar lika stor roll som vad dom väger. Fördjupa dig mer i den här artikeln som handlar variatorvikter och olika profiler.

Förändra Växlingskurvan

Att uppnå en optimal växlingskurva är en viktig del när du optimerar. En perfekt växlingskurva kallas straight shift och avgörs i huvudsak av vikternas profil och primärfjädern. Via länk kan du läsa om olika scenarion och vad du justerar i första hand.

Helix & Sekundärfjäder

När du försöker förbättra backshift och respons är de viktigt att du vet sambandet mellan helix och sekundärfjäder.