eftermarknadsdelar sedan 1996

Phazer FX / RTX Boggi Stötdämpare Omshimsning

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter kundens specifika önskemål. Låt oss göra din tid på skotern ännu bättre.

Yamaha 2007 & nyare Phazer FX / RTX Boggi Omshimsning Kit

Grym skillnad mot original! Är mkt nöjd hur resultatet blev, visst nog har jag fått dom att slå igenom. Men det går ju inte att jämföra med original. -Anton Stenberg

Phazer FX är tänkt som en aggressiv ledmaskin för hård körning, dessvärre uppför den sig inte så väl när den pressas hårt i guppen. Huvudsakliga problemet består av att centrum dämparen bottnar för lätt och ofta, vilket resulterar i en dålig känsla. Standardkalibreringen ger även för mycket ´kick-back´ i vissa gupp, dvs att den sprätter upp och tappar kontakt med snön.

Med specifikationer från Pioneer Performance, modifierar vi båda dina boggi dämpare. Först och främst installeras nya kolvar, och därefter modifieras shims stacken i båda dämparna (både kompression och retur justeras). Resultatet blir en mycket trevligare boggi med styvare känsla som sväljer guppen mycket bättre. Samtidigt som den hanterar mindre gupp utan problem, bra komfort vid lugnare körning då man sitter ner. Slutligen reduceras ´kick-back´ tendenserna, man har en helt annan kontroll på skotern.

Båda boggidämparna skickas in för modifiering. Ange förarvikt och körstil, då vi har olika steg på hårdheten. Renovering som byte av olja och inspektion ingår i priset.

PZSUPKPhazer FX Boggi Uppgraderings Kit2195:-