Om KN Racing Products

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter dina specifika önskemål.

Läs mer om KN Racing Products

Varför Snöskotrar och Optimering?

KN Racing Products startades 1996 av mig Kristofer Nilsson. Allt började i grunden på ´90-talet med ett stort intresse för motorer och optimering av speciellt snöskotrar. Alla skotrar jag ägde modifierades och de testades en massa olika produkter. Pipor, reeds, portning och mycket variatorjustering på den tiden. Skaffade mig kunskap genom långa samtal med dom ledande i branschen, bra läsning man kunde hitta och givetvis ”trail & error”.

Ett stort steg togs med införskaffade av G.P Blairs tvåtakts ”bibel” – The Basic Design of the Two-Stroke Engines med tillhörande dataprogram. Då fick jag insikt i hur allt fungerade på en helt annan nivå när de gällde motorer. I samband med en utbildning i CNC-teknik och maskinbearbetning gavs de mycket möjligheter att laborera.

vmax-4 heads combustion chambers
Vmax-4 Topplocks mod by
Kristofer Nilsson

På variatorsidan lärde jag mig grunderna från Bender Racing Clutch Tuning Manual och Aaen Clutch Tuning Handbook.

En idé hade funnits länge om att ta intresset ett steg längre, så 1996 startades alltså företaget med en enkel tanke – att på olika sätt kunna hjälpa skoteråkare att optimera och få bättre fart på sina skotrar. Jag hittade några olika leverantörer av eftermarknadsprodukter, men märkte ganska snabbt att dom inte riktigt höll måttet vad gällde kvalitet och service.

Maxximum Performance

I slutet av säsongen 1996/1997 kontaktades MaXXimum Performance i USA.

Maxximum Performance Haydays 1996
Maxximum Performance Vmax-4
Haydays 1996

Ett samarbete inleds och vi blir svensk återförsäljare av deras produkter. Samtidigt inriktade vi oss på att mer eller mindre, enbart jobba med Yamaha snöskotrar (gammal Yamaha fantast själv!). Ett framgångsrikt och nära samarbete fortsätter tills dom stänger ner 2006.

Vi var faktiskt dom enda utanför USA som hade specifikationer och kunde erbjuda deras Power Kits, omschimsning av stötdämpare och Long Travel Kits till dåtidens Yamaha.

När Maxximum Performance upphört 2006 börjar vi samarbeta med Pioneer Performance som blir vår nya leverantör av Yamaha produkter. Ett företag specialiserat på variator, stötdämpare och chassieprodukter. Ett självklart val då vi tidigare jobbat med grundaren och Yamaha speciallisten Bruce Schrader. Som var en av dom drivande krafterna bakom Maxximum Performance tillväxt mellan 1994-2002.

Vi började själva märka att fler och fler kunder insåg, att en maskin som fungerade perfekt i chassiet (stötdämpare, framvagn och balans) och variatorn, gick att åka mycket fortare efter leden med än om man bara inriktar sig på att öka motorns effekt. Där blev de perfekt med Pioneer Performance produkterna, som kunde tillgodose många kunders behov.

Ytterligare ett samarbete inleds inför säsongen 2006/2007 med Thunder Products USA som vi blir svenska återförsäljare för. Deras produkter främst till variatorer och förgasare har hela tiden varit kända för att hålla hög kvalitet och fungera. Deras produkter stärkte ytterligare vårat utbud på variatorsidan till Yamaha. Breddar även utbudet med universal delar som passar andra märken och fordon som atv och motocross.

Thunder Products Cluctching är vår nuvarande leverantör av högprestanda variatordelar till samtliga märken. Deras patenterade Heavy Hitter vikter är grunden i alla våra variatorkitt för ‘Peak Shifting Performance’.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi hjälper dig som kund på många sätt. Har du en skoter och vill förbättra prestanda till en rimlig kostnad har vi lösningen. Om du har ökat effekten genom att t.ex monterat turbo och behöver nya variatordelar kan vi ta fram dom delarna du behöver. De här gäller även till äldre skotrar, om man monterat pipor och behöver hitta rätt i variatorbestyckningen.

Många skotrar har svagheter där fabriken sparat in med billiga lösningar. Ett exempel är Arctic Cats variatorer. Där kan vi förbättra, förstärka och få dom att växla mjukare och snabbare. Faktum är att alla variatorer från fabrik går att förbättra.

Problem med variatorer som behöver service? Du kan skicka variatorerna till oss eller köpa reservdelar och renovera själv.

Stötdämpare till Yamaha är också något vi jobbar med. Är dina stötdämpare slitna och behöver renovering? Eller är dom för mjuka och slår igenom för lätt eller kanske för hårda och stötiga? Oavsett vad du upplever för problem hör med oss, chansen är stor att vi har en lösning.

Kör du förgasarmotor och vill förbättra gassvar och förenkla ombestyckningen? Vi har olika automatiska bränslesystem som löser dom problemen och ger dig fler fördelar på köpet.

När de gäller optimering av nyare Yamaha Sidewinder och Arctic Cat Thundercat kan vi se till att du får ut bättre prestanda med beprövade och driftsäkra uppdateringar.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett stort urval av eftermarknadsprodukter för att optimera din snöskoter och även andra fordon som atv/mx.

Vårt stora område är variatordelar till Yamaha men vi har även universaldelar som passar samtliga märken. Till Yamaha har vi kompletta Variator Kitt som innehåller justerbara Heavy Hitter vikter som grund. Populära kitt som finns till dom flesta nyare modeller. Har du en äldre maskin och inte hittar ett variator kitt? Inga problem! Vi kan ta fram en bra setup även till äldre modeller.

Förstärkning, förbättring av förgasare och variatorer är också något vi erbjuder. Kraftigare variatorlock, remjusterare som förenklar och rullkonverteringar till Yamaha YVX.

Till Sidewinder och Thundercat har vi ett stort urval av optimeringar från Turbo Dynamics. Från variatorkitt, ljuddämpare till ECU mappning erbjuder vi en helhetslösning. Skräddarsytt efter dina behov och önskemål.

Service och modifiering av stötdämpare som sitter på Yamaha snöskotrar (KYB, SOQI och Fox) är fortfarande sedan starten en av våra specialiteter. Vi utför de mesta vad gäller service och erbjuder omschimsning med specifikationer från Pioneer Performance som grund.

Du hittar komplett utbud av vad vi erbjuder till snöskotrar på produktsidan. Utbud till andra fordon som atv/mx finns på denna produktsida.

Tack för ditt intresse av våra produkter!

/Kristofer Nilsson