Brännbergsvägen 29B, 92136, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Ombestyckning av Förgasare-Vilket Bränslesystem?

Ombestyckning av Förgasare – Gör de enkelt!

Till alla som åker med förgasare och enkelt vill kunna ombestycka förgasaren. Vi har 3st olika bränslesystem från Thunder Products och ibland får vi frågor om vad som skiljer och vad man ska välja. När man åker en förgasarmotor och enkelt vill kunna justera bränsleblandningen och få andra fördelar på köpet.

Dom tre olika är;

  • Dial-A-Jet
  • Thunder PowerJet
  • Intel-A-Jet

Här nedan går vi igenom kortfattat vad som skiljer dom åt.

Dial-A-Jet

Dial-A-Jet de första automatiska bränslesystemet som varit med längst. Blandar luft med bränsle och sprayar in de i förgasaren. Jämnar ut bränslekurvan och kompenserar automatiskt inom ett visst område för motorns behov efter belastning etc. Har 5 klick man kan välja mellan om man vill ge motorn en snålare eller fetare blandning. Man kan säga att klick-lägena representerar en högre eller lägre bränslekurva (snålare – fetare). De är inte som att gå från ett fast läge till ett annat, utan varje läge överlappar de andra. Faktum är att när man väl kalibrerat in systemet, så behöver man sällan röra nått. Utan de är endast vid stora skillnader i temp eller höjd då de är nödvändigt.

Dial-A-Jet går även att anpassa och förbättra ytterligare med alla tillbehör som finns. DAJ fungerar inte på överladdade motorer.

Besök vår hemsida för mer info om Dial-A-Jet.

Thunder Powerjet

Thunder Powerjet har till skillnad mot Dial-A-Jet, ingen luftkrets och ger förgasaren oblandat bränsle. Vilket ger större justeringsområde och möjlighet att ge mera bränsle. Kan även användas på överladdade motorer. Justeringsområdet ligger mellan 10-12 steg på munstycket. Vid installation går man ner 20-25% på huvudmunstycket, och därefter ger TPJ resterande del bränsle som motorn behöver.

De som i korthet skiljer mot Mikunis egna Powerjet, är just enkelheten och precisionen. Man behöver inte byta munstycket utan vrid bara på justeraren! Man har en så pass hög noggrannhet, att justeringar kan göras i små steg motsvarande ett ¼ munstycke åt gången.

Besök vår hemsida för mer info om Thunder Power Jet.

Intel-A-Jet

Intel-A-Jet är de senaste och mest avancerade systemet. Har i grunden samma funktion som Dial-A-Jet, men är förbättrat på varje område. Allt från installation till prestanda! Enheten som monteras på förgasaren är mindre, alla delar är gjorda i aluminium, har ett större steglöst justeringsområde och möjlighet att justera bränsleblandningen i farten från styret. Man behöver inte ens öppna huven. Utan tvekan de närmaste EFI man kan komma! Notera att Intelajet finns till singel och twin förgasare, så har man en trippel så är Dial-A-Jet eller Thunder Powerjet enda valet.

Besök vår hemsida för mer info om Intel-A-Jet.

Bra tillval & tillbehör

Vi rekommenderar alltid att komplettera med extra djupa flottörhuspluggar till alla våra system. Gör att du slipper borra och gänga i flottörhuset. Du får även längre avstånd mellan bränsle pickupen och huvudmunstycket, som eliminerar att dom “två” stör varandra. Den stora fördelen är även att man får mycket mera bränslevolym runt huvudmunstycket. Läs mer om pluggarna.

Ett annat bra tillbehör om man har kvar luftboxen, är att montera en TPI ventil. Då kan man kontrollera bränsleflödet med något av bränslesystemen, och luftflöden med TPI ventilen.

Vad ska man välja?

Beror lite på vad man tänker montera på, men vi rekommenderar följande;

  • Överladdad (turbo/kompressor) maskin, stort justeringsområde, motor som behöver mycket bränsle.

Första val: Thunder Power Jet

  • I övrigt till snöskotrar, ATVs, MX, enduro när man vill dra fördel av förblandat bränsle, kunna justera blandningen i farten och inte har överladdat.

Första val: Intel-A-Jet

Alternativ till Intel-A-Jet är så klart Dial-A-Jet, som har samma funktion i grunden men en något enklare och mindre påkostad konstruktion. Därav även ett lägre pris.

Sammanfattning

Funderar du på ett automatiskt bränslesystem till din maskin? Maila eller ring oss så kan vi hjälpa till att välja rätt.

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: