Brännbergsvägen 29B, 92136, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Variatorer Yamaha Turbo

Ställa in variatorerna på din Yamaha turbo skoter

När du börjar göra i ordning din skoter efter att ha ökat effekten med turbo, börjar man med att välja en bra grund. Man behöver först och främst tyngre vikter, justerbara av ett märke som fungerar är vad vi rekommenderar.

Läs mer om våra komplett KN Racing Variatorkitt till Yamaha

Vi har pratat med många kunder som provat variatorvikter dom fått med sitt turbokitt och inte alls varit nöjda. Vikterna är alldeles för tunga och med en icke optimal profil. Vilket har gjort skotern onödigt seg och trög i backshiften med dålig respons.

När dom sedan monterat ett sett Heavy Hitter variatorvikter var de som att få ner 20hp extra till mattan! Eftersom Heavy Hitter har en väldigt aggressiv profil, blir totala vikten normalt lättare och ger därför bra respons och backshift. Heavy Hitter finns i flera olika grundvikter till Yamaha, som är speciellt anpassade för turbo och kompressor.

Fjädrar och vinkel på helix är lite beroende på modell och körstil vad som fungerar bäst. En del kör raka och andra progressiva. Vi brukar föreslå en progressiv som inte är alltför brant, så att man får bra nerväxling och följsamhet. Alla våra variatorkitt är framtagna med en helix som har lägre slutvinkel än standard. Rätt kombinerat behöver man normalt inte heller åka med en superhård sekundärfjäder, utan remtrycket blir nog högt vid hög utväxling. En sekundärfjäder med högre kompressionstryck kan ibland vara att föredra om man har väldigt mycket effekt.

Förbättra variatorerna

911 Response variatorlock

En grundregel som gäller från standard till turbo med 300hp+. Om du vill att dina variatorer ska fungera optimalt, så finns de några enkla steg för att få ut de bästa av den effekt du har, nämligen:

  • Håll variatorskivor raka och parallella
  • Sänk variatorremmens temperatur
  • Försöka få systemet att växla mjukt med mindre friktion.

Många glömmer denna del helt och saken blir ännu mer avgörande, när man ökar effekten och påfrestningen blir större på variatorns delar.

Hur förbättrar man då på detta område? Jo man måste se till att materialet i variatorerna flexar så lite som möjligt och att bussningar inte binder/kärvar. De optimala är att byta till kraftigare delar i billet aluminium och till bussningar i oljebronze med större diameter istället för små fiber bussningar.

Vi har hel del produkter från Thunder Products som kommer att ger dig fördelarna ovan på din Yamaha. Fungerar perfekt som komplettering till ditt variatorkitt.

Primärvariatorn

911 RESPONSE billet variatorlock

Sekundärvariatorn

Encapsulated Secondary Roller Kit

Sammanfattning

Prova själv och du kommer bli förvånad av skillnaden i prestanda och hur livslängden ökar på variatorrem och bussningar. Kontakta oss så hjälper vi dig att plocka ihop delarna du behöver!

Skriv gärna en rad nedan om du har några frågor. Glöm inte att prenumerera på vår blogg.

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: