c/o Kristofer Nilsson, Knaftvägen 82 C, 92134, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Variator Skrammel Yamaha – 3 Saker att Kontrollera

3 Sätt att få Din Yamaha Variator att Gå Tystare

variator skrammel yamaha

Variator Skrammel Yamaha

Hur får jag bort eller minskar oljudet från min Yamaha primärvariator? De är en vanlig fråga och jag vet själv hur irriterande de kan vara.

Enkelt svar – finns ingen enkel lösning! Eller de är nästan omöjligt att få bort ljudet helt. Ljudet kommer faktiskt mest från transmissionen och inte från variatorn. Hur mycket de låter beror delvis på fabrikstoleranser. Vissa maskiner går nästan helt tyst och andra skramlar mycket på lägre varvtal. Men de finns några enkla saker man kan göra för att minska skramlet.

  1. Se till att variatorn är i bra skick
  2. Montera YXR Primär Slider Kit
  3. Montera o-ringar vid rullpinnar

Variatorns Kondition

Är variatorn i dåligt skick skramlar de ännu mer. T.ex om shims och bussningar i vikter är slitna kan de leva om ännu mer. Kontrollera därför att bussningar, shims och plastklackar ser bra ut. Här finns en bra artikel som beskriver hur du kontrollerar och renoverar sin variator.

variator skrammel yamaha

Vi har samtliga reservdelar för att du ska kunna fixa din variator. Behöver du reservdelar till variatorn finns de här.

YXR Primärvariator Slider Kitt

Yamaha kom med detta kitt 2005 som skulle installeras på RS Vector/Rage. För att minska oljudet och ta bort eventuellt spel mellan korset och rörliga skivan. De här kittet sitter monterat från fabrik på nyare Yamaha. Men har du en äldre rekommenderar vi att man installerar kittet när man servar variatorn.

Läs mer om YXR Slider Kittet i webbutiken.

O-Ringar Vid Rullpinnar

En del brukar även montera o-ringar på bägge sidor av rullpinnarna. Kan reducera slammer när dom slår fram och tillbaka mot korset speciellt vid lägre varvtal. Dom saknar låsskruvar som viktpinnarna gör.

Sammanfattning

De står klart att de är svårt att eliminerar skramlet helt. Vissa modeller låter mer än andra och de beror helt enkelt på fabrikstoleranser. Men kolla dessa 3st saker först så att de inte låter ännu värre. Finns även en annan möjlig lösning om inget hjälper. Vet att en del testat loctite på splinsen på vevaxeln. För att bort spelet mellan vevaxeln och den del som variatorn sitter fast i.

Någon som testat detta? Om du har provat, skriv en rad nedan i kommentarerna.

Relaterade Inlägg

Jag köpte en vector -05 turbo. Men den går sämre än en skido elan
Vad kan va fel.
0768049758
Mvh janne

Tjena Janne!

Lät inte bra alls. Om du misstänker de beror på variatorn eller liknande, skicka mig ett mail på info@knracing.se så kan vi gå igenom vad du har för inställning nu.

/Kristofer

Lämna ett svar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

shares