Bättre Prestanda från Din Ski-Doo & Lynx-TRA Variatordelar

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter dina specifika önskemål.

Ski-Doo & Lynx TRA Variatordelar

tra variatordelar

Vad vi kan erbjuda dig till TRA variatorn

Tänkte vi skulle gå igenom variatordelar till TRA variatorn från Thunder Products. Vi har många högpresterande delar till TRAn som många av dom största namnen på racingsidan i USA använder. Bevisligen för att dom verkligen fungerar i allt från cross, trail, friåkning och dragracing.

TRA ”fenomenet”

Dom flesta som justerat och jobbat med TRA variatorn har säkert råkat ut för följande. När man försöker öka pinnens vikt för att få en bra holeshot, påverkar de toppen av registret negativt. När man börjar få till bra holeshot och tryck i början, har pinnen blivit så tung att variatorn växlar ”ihjäl sig” när farten ökar och drar ner varvtalet. Vilket gör att toppfart/finishen och backshiften blir dålig. Problem löser man genom att montera Thunder Shift armarna tillsammans med dom justerbara viktpinnarna. Då kan man flytta massa från pinnen in efter viktarmen, som gör att man kan åka med en mycket lättare pinne. Resultatet blir grym acceleration och holeshot, bättre backshift och respons!

Nedan följer en genomgång av dom produkter vi erbjuder till TRA variatorn.

Thunder Shift Justerbara Viktarmar

tra justerbara variatorarmar

Originalet inom justerbara armar som gör att du kan justera TRA variatorn på ett sätt som är omöjligt med original armarna. Finns i flera utföranden för att passa dom flesta TRA variatorer. Ser till att du verkligen får ner effekten i snön. Fördelen är (förutom själv justeringsdelen) att du kan minska vikten på pinnen och flytta massa in efter armen. Läs mer om Thunder Shift Justerbara Viktarmar.

Thunder Shift Justerbara Viktpinnar

Finns i 3st olika varianter – light, medium och broad range. De sistnämnda som har de största viktområdet på marknaden(?) 3.5gr till 25.2gr (över 29gr med tungstensbrickor!) och med en finjustering ner till 0.2gr. Läs mer om Thunder Shift Justerbara Viktpinnar.

TRA Variatorrullar

Rullar finns i 3st olika utföranden, original diameter och 2st oversize varianter som man kan använda för att få en annorlunda växling på TRAn. Dessutom billigare än original. Läs mer om TRA Variatorrullar.

TRA Remjusterings Kitt

Ett smart kitt som låter dig justera rem-till-skiva avståndet på TRAn så att detta blir optimalt, något som brukar vara långt ifrån rekommenderat från fabriken. Perfekt för friåkare som vill få ett mjukt och förutsägbart inslag. Med optimerat avstånd tar du dig upp och iväg på snön! Läs mer om TRA Remjusterings kitt.

TPI Variatorfjädrar

Vi har 2st olika custom sekundärfjädrar för jämnare och snabbare uppväxling på icke-RER modeller och för högre remtryck på RER modeller. Läs mer om TPI Variatorfjädrar.

TPI Variatorbussningar

Behöver du fräscha upp din TRA så har vi lösa bussningar till rullar och viktarmar. Läs mer om TPI Variatorbussningar.

Sammanfattning

Som du ser har vi ett stort utbud av variatordelar till TRA variatorn. TRA armarna i kombination med de justerbara pinn kittet är en kombination vi kan rekommendera!

Ring eller skicka mig ett mail så kan jag plocka ihop ett kitt som passar till din Ski-Doo eller Lynx.

Foto av författare

Kristofer Nilsson

info@knracing.se

Inbiten Yamahafantast som jobbat med optimering av snöskotrar i över 25år. Gillar att fördjupa sig i variatorjustering och olika lösningar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.