eftermarknadsdelar sedan 1996

Bättre Prestanda från Din Ski-Doo & Lynx – TRA Variatordelar

Allt började med en stor passion för snöskotrar och optimering. Sedan 1996 hjälper vi skoterägare att få ut den bästa prestandan med rätt produkter efter kundens specifika önskemål. Låt oss göra din tid på skotern ännu bättre.

Ski-Doo & Lynx TRA Variatordelar

tra variatordelar

Vi har flera olika högprestanda variatordelar till TRA från Thunder Products. Som många av dom största namnen på racingsidan i USA åker med. Bevisligen för att dom verkligen fungerar i allt från cross, trail, friåkning och dragracing.

Variatordelar äldre TRA

TRA “fenomenet”

Har du justerat och jobbat med äldre TRA variatorn har du säkert råkat ut för följande. När du försöker öka pinnens vikt för att få bra holeshot, påverkar de toppen av registret negativt. När de växlar på bra i början, har pinnen blivit så tung att variatorn växlar “ihjäl sig” när farten ökar och varvtalet sjunker. Vilket gör att toppfart/finish och backshiften blir dålig. De problemet löser du genom att montera Thunder Shift armarna tillsammans med dom justerbara viktpinnarna. Då kan du flytta massa från pinnen in efter viktarmen vilket gör de möjligt att köra med lättare pinne. Resultatet blir grym acceleration, holeshot, bättre backshift och respons!

Nedan följer en genomgång av dom produkter vi erbjuder till TRA variatorn.

Thunder Shift Justerbara Viktarmar

tra justerbara variatorarmar

Originalet inom justerbara armar som gör att du kan justera TRA variatorn på ett sätt som är omöjligt med original armarna. Finns i flera utföranden för att passa dom flesta TRA variatorer. Ser till att du får ner effekten i snön. Fördelen förutom justeringsdelen är att du kan minska vikten på pinnen och flytta massa in efter armen. Läs mer [Thunder Shift Justerbara Viktarmar].

Thunder Shift Justerbara Viktpinnar

Finns i 3st olika varianter – light, medium och broad range. De sistnämnda som har de största viktområdet på marknaden(?) 3.5gr till 25.2gr (över 29gr med tungstensbrickor!) och med en finjustering ner till 0.2gr. Läs mer [Thunder Shift Justerbara Viktpinnar].

TRA Variatorrullar

Rullar finns i 3st olika utföranden, original diameter och 2st oversize varianter som du kan använda för att få en annorlunda växling på TRAn. Till ett bättre pris än oem. Läs mer [TRA Variatorrullar].

Remjusterings Kitt

Ett smart kitt som låter dig justera rem-till-skiva avståndet på TRAn så att detta blir optimalt, något som brukar vara långt ifrån rekommenderat från fabriken. Perfekt för friåkare som vill få ett mjukt och förutsägbart inslag. Med optimerat avstånd tar du dig upp och iväg på snön! Läs mer [TRA Remjusterings kitt].

Variatorfjädrar

Vi har 2st olika custom sekundärfjädrar för jämnare och snabbare uppväxling på icke-RER modeller och för högre remtryck på RER modeller.

Variatorbussningar

Behöver du fräscha upp din TRA så har vi lösa bussningar till rullar och viktarmar. Läs mer [TPI Variatorbussningar].

Variatordelar p-Drive

Heavy Hitter Variatorvikter

Till sist gällande nyare TRA som har en mer konventionell konstruktion med vikt som går mot rulle finns justerbara Heavy Hitter vikter. Kompletta satser som passar din 600, 850 och 900 Turbo. Här finns mer info om [Heavy Hitter variatorvikter].

Sammanfattning

Som du ser har vi ett stort utbud av variatordelar till TRA variatorn både äldre och nyare. TRA armarna i kombination med de justerbara pinn kittet är en kombination vi kan rekommendera. Prova våra variatordelar på din Ski-Doo eller Lynx, vi lovar att du inte blir besviken!

Foto av författare

Kristofer Nilsson

info@knracing.se

Inbiten Yamahafantast som jobbat med optimering av snöskotrar i över 30år. Gillar att fördjupa sig i variatorer och olika former av optimering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.