c/o Kristofer Nilsson, Knaftvägen 82 C, 92134, Lycksele, SWEDEN
070-5568634

Mjukare Inslag på Yamaha Viper & Nytro

Hur Du får Mjukare Inslag på Yamaha SR Viper & Nytro

Hur får jag mjukare och ett mera förutsägbart inslag på min Viper eller Nytro?

mjukare inslag sr viper nytro

Mjukare Inslag

Många som äger SR Viper och FX Nytro tycker att inslaget är för ryckigt och att de är svårt att ta igång mjukt utan att spinna loss mattan. Äger du någon av dessa modeller och vill få ett mjukare inslag kan jag rekommendera följande modifieringar.

  • Ny primärfjäder med lägre inslagstryck
  • Montera Heavy Hitter Vikter
  • Montera ett 911 Variatorlock
  • Mindre rullar

Ny Primärfjäder

En budgetlösning är att montera en ny primärfjäder med lägre inslagstryck. Vilken fjäder som du ska montera beror på modell.

SR Viper RTX/LTX/XTX/BTX & FX Nytro

Ett bra alternativ till dom modeller som har Blå/Silver/Blå monterad från fabrik är primärfjäder Vit/Gul/Vit (part# 90501-550A6-00).

SR Viper MTX

Har du en SR Viper MTX med Blå/Vit/Blå standard får man istället montera primärfjäder Gul/Gul/Gul (part# 90501-580A3-00) för att få samma effekt.

Beställ din primärfjäder här

Heavy Hitter Variatorvikter

Mycket av ryckigheten i inslaget kommer från profilen på originalvikterna. Största skillnaden blir vid byte av vikter till Heavy Hitter som nyper remmen hårdare och växlar jämnare över hela kurvan. Har du eller tänker du köpa något av våra variatorkitt till din Yamaha? Där ingår Heavy Hitter vikterna och vill du göra inslaget ännu mjukare, går de att kombinera med ny primärfjäder och/eller locket.

Läs om Heavy Hitter Variatorvikter

911 Variatorlock

911 Variatorlocket förstärker och tar bort flex i variatorn som gör att den växlar mjukare upp/ner. En annan fördel är att locket kommer med en remjusterare som gör att du kan justera rem-till-skiva avståndet utan att demontera variatorn.

911 Response Variatorlock

Mindre Rullar

Mindre rullar är också ett sätt att få variatorn att ta igång mjukare. Eftersom rullar med mindre diameter gör att vikten skapar mera kraft vid inslaget. Att tänka på om du byter rullar är att den kommer att växla aggressivare från början och genom hela registret. Finjustering som byte av nitar i vikterna kan vara nödvändig.

TPI Variatorrullar

Sammanfattning

Att inslaget är ryckigt vid inslaget och mycket av/på beror till stor del på originalvikternas profil. Vilken lösning du väljer beror på budget och om du vill få andra fördelar samtidigt. Kör på en ny primärfjäder för den enklaste lösningen. Störst skillnad blir de om du byter ut originalvikterna och monterar Heavy Hitter vikter.

Har du andra förslag på hur du fått mjukare inslag på din SR Viper eller Nytro? Skriv en kommentar nedan och dela gärna med dina vänner som åker Yamaha.

Relaterade Inlägg

Har en Yamaha Vt500XL 8dx årsmodell 2003.
Den har i föregående vinter börjat att hugga vid ca. 4500varv när den ska slå till. har tidigare gått mjukt och fint. Var ligger problemet?

69 år och kör försiktigt..
Tacksam för hjälp!

Hej! Skulle kontrollera skicket på variatorn och även testa en ny variatorrem. Har dom flesta reservdelarna om du behöver.

Hej nyss skickat ett kompis att köpa en primärfjäder till min 2011 XTX nytro och han kom hem med en y/b/y (90501-580A1). Har ingen aning om det är rätt, har inte hunnit prova den. Är ute efter ett mjukare inslag, att kunna tolka dottern på bob vore trevligt. Nu till min fråga: Är den här fjädern rätt eller vart det tokfel? hur förändras prestanda men den här jämfört med originalfjädern?

Hej Fredrik! Den fjädern fungerar också om du vill få mjukare inslag. Gul/Blå/Gul är ännu mjukare från början än den jag rekommenderar ovan. Ingen försämring av prestandan om du inte är ute efter bästa klipp från start.

/Kristofer

Hej! Har precis bytt till en vit/gul/vit fjäder på primärvariatorn på min X-ride -12, vart skillnad som natt och dag,tackar för tipset. 🙂

Vad kul att du blev nöjd Per! Ny primärfjäder är ett enkelt sätt att få den snällare vid inslaget 🙂 /Kristofer

hej har satt i en den mjukare fjädern i min viper rtx 2015 och den blev mycket behagligare att köra i lågfart,men jag tycker att den dör efter 120km/h(som oxå gjort med orginalfjädern) och vill inte öka i toppfart så jag funderar på att köpa det där variatorkitet ni erbjuder,men jag har en fundering funkar det att använda den mjukare fjädern i primären tillsammans med variatorkitet?

Hej! Ja du kan använda en primärfjäder med lägre inslagstryck tillsammans med vårat variatorkitt till SR Viper. Fungerar utmärkt. Mvh Kristofer

Lämna ett svar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.