Brännbergsvägen 29B, 92136, Lycksele, SWEDEN
+46 (0)950-10899, (0)70-5568634

Hur Du får Mjukare Inslag på Yamaha Viper & Nytro

Hur Du får Mjukare Inslag på Yamaha SR Viper & Nytro

Hur får jag mjukare och ett mera förutsägbart inslag på min Viper eller Nytro?

mjukare inslag sr viper nytro

Många ägare av SR Viper och Nytro tycker att inslaget är för ryckigt. Så äger man någon av dessa modeller och vill få ett mjukare inslag, kan jag rekommendera följande modifieringar.

  1. Byt Primärfjäder till Vit/Gul/Vit (90501-550A6-00)*
  2. Montera Heavy Hitter Vikter
  3. Investera i ett 911 Variatorlock

*Primärfjädern vit/gul/vit fungerar på dom flesta modeller (RTX, LTX, XTX etc) som har Blå/Silver/Blå monterad från fabrik. Har du en SR Viper MTX med Blå/Vit/Blå får man istället montera en Gul/Gul/Gul 90501-580A3-00 för att få samma effekt.

Mycket av ryckigheten i inslaget kommer från profilen på originalvikterna. Så största skillnaden blir faktiskt när man byter vikter till Heavy Hitter som nyper remmen hårdare och växlar jämnare över hela kurvan. Har du eller tänker du köpa något av våra variatorkitt till din Yamaha? Där ingår Heavy Hitter vikterna och vill man göra inslaget ännu mjukare, kan man kombinera med ny primärfjäder och/eller locket.

911 Variatorlocket förstärker och tar bort flex i variatorn som gör att den växlar mjukare upp/ner. En annan fördel är att de kommer med en remjusterare, du kan då justera rem-till-skiva avståndet utan att demontera variatorn.

Mindre rullar är också ett sätt att få variatorn att ta igång mjukare. Att tänka på om du byter rullar, är att den kommer att växla aggressivare från början och genom hela registret. Finjustering som byte av nitar i vikterna kan vara nödvändig.

Andra förslag på hur du fått inslaget mjukare på din SR Viper eller Nytro? Skriv en kommentar nedan och dela gärna med dina vänner som åker Viper!

Relaterade Inlägg

Har en Yamaha Vt500XL 8dx årsmodell 2003.
Den har i föregående vinter börjat att hugga vid ca. 4500varv när den ska slå till. har tidigare gått mjukt och fint. Var ligger problemet?

69 år och kör försiktigt..
Tacksam för hjälp!

Hej! Skulle kontrollera skicket på variatorn och även testa en ny variatorrem. Har dom flesta reservdelarna om du behöver.

Lämna ett svar


%d bloggare gillar detta: